Wat is leefstijlcoaching?

Preventief werken aan een goede leefstijl, voorkomen van ziekte en vitaal ouder worden vind ik belangrijk. Mijn kennis en ervaring van bewegen, gezonde voeding, slapen, zingeving en ontspanning zet ik hiervoor in.

Als leefstijlcoach begeleid en coach ik  mensen op een gezondere leefstijl waardoor de kwaliteit van leven verbetert. Een gezondere leefwijze en blijvende gedragsverandering kunnen ertoe bijdragen dat iemand minder of geen medicijnen meer hoeft te slikken, minder (pijn)klachten heeft, meer energie op de dag heeft en zich bijvoorbeeld fitter voelt. Zeker nu in deze coronatijd is duidelijk gebleken dat een goede voeding en een gezond gewicht positief bijdragen aan een verhoogde weerstand.

Tijdens een coaching traject neem ik alle belangrijke leefstijlthema’s mee. Stel je wil gewicht verliezen, maar je hebt last van stress wat aanzet tot snaaigedrag? Dan is het beter eerst te ontspannen en de stress te reduceren.

Wat heeft iemand persoonlijk nodig voor een gezonde en duurzame leefstijlverandering?  Ik breng  de huidige situatie in kaart, vraag naar je wensen en de mogelijkheden, samen bekijken we hoe nieuwe gedragspatronen kunnen worden ontwikkeld. Eigen regie en zelfredzaamheid vergroten vind ik bij gedragsverandering essentieel. Ik leg niet een kant en klaar stappenplan voor iemand neer, maar laat Iemand zelf nadenken en ontdekken over wat wel en niet past. Door te praten en vragen te stellen, zet ik iemand aan tot het bedenken van andere beweegoplossingen. Stap voor stap, onder andere door zelfgekozen doelen te halen en iemand te stimuleren om zelf oplossingen te bedenken voor ervaren obstakels en belemmeringen.

Vervolgens help ik je jouw doelen te vertalen in concrete stappen en tot actie over te gaan. Dit doe ik met doelgerichte coachings- en trainingsmethodieken die gericht zijn op de situatie in het hier-en-nu. Kleine stapjes zetten, kunnen een groot effect hebben en bijdragen aan een blijvende gedragsverandering.

Werkwijze

Mijn aanpak is breed, hetgeen betekent dat ik naast je veranderwens en je gedragspatronen, ook kijk naar alle belangrijke leefstijlthema’s: van voeding en bewegen tot slapen en ontspannen. Al deze zaken hangen met elkaar samen en dienen in balans te zijn.

Verandering aanbrengen in leefstijl is zeker niet altijd makkelijk, maar bedenk dat je alles kan bereiken zolang je je er maar volledig toe zet! 

Zelfmanagement en eigen regie vind ik belangrijk, jij houdt de regie, maar ik “rij” als coach als het ware een stukje met je mee, zodat je het daarna zelf kan blijven doen.

Regelmatig ga ik tijdens een coachgesprek naar buiten, beweging doet een lichaam goed, maar ook de gedachten, gevoelens en energie komen dan in beweging. Wanneer je besloten hebt dat het tijd is dat er wat moet veranderen in je leefstijl en je hiervoor samen gemotiveerd aan de slag wil gaan, dan weet ik zeker dat je bij mij aan het juiste adres bent!


Ik heb Sascha als een zeer prettige en kundige coach ervaren. Zij heeft met mij een aantal wandelsessies in het bos gedaan en sessies bij mij thuis.
Sascha luisterde goed en stelde de juiste vragen om tot de essentie te komen van waar ik mee worstelde.
Tevens checkte ze tijdens de sessie regelmatig of haar aanpak nog steeds goed voelde voor mij. Ze stuurde haar vragen en opdrachten zodanig dat ik zelf tot mogelijke oplossingen kwam om zaken in mijn leven te ordenen en beter werkbaar te maken.
Ook slaap ik dankzij haar coachingstraject veel beter en voel ik me uitgeruster.
Ik ben blij dat Sascha mij wilde coachen en kan haar zeker aanraden!

Monique