Wie ben ik

Mijn naam is Sascha Roosen, ik ben 50 jaar, getrouwd, heb twee kinderen en woon in Arnhem.

Van jongs af aan ben ik een fervent sporter; zo hockey ik al sinds mijn zesde en dat doe ik nog steeds met veel enthousiasme en gedrevenheid! Bewegen, bij voorkeur buiten wandelen, fietsen of sporten in de bossen of uiterwaarden, vind ik heerlijk en geeft mij veel energie. 

Gedurende 17 jaar hebben mijn man en ik met veel plezier in het buitenland gewoond en gewerkt (Tsjechië en Singapore). De ervaring van uiteenlopende culturen, de vele vriendschappen die we in al die jaren gemaakt hebben en de vele reizen die we hebben mogen maken, neemt niemand ons ooit nog af! In Singapore heb ik jaren gewerkt als mental coach voor jeugd sportteams, om ze mentaal sterker en weerbaarder te maken. In Arnhem geef ik, naast leefstijlcoachen, bootcamp en personal training, ook een aantal dagdelen sportlessen aan senioren in gymzalen. Een leven lang vitaal blijven is wat ik iedereen gun. Mijn oudste deelneemster is 97 jaar, ze doet mee wat ze nog kan en is leniger dan ik zelf ben, geweldig toch!

Ik ben gecertificeerd: 

  • Leefstijlcoach (Post HBO, Sonnevelt opleidingen)
  • Senioren Sportleider (CIOS Arnhem)
  • Mental coach (NLP Master Practitioner) 
  • Wandelcoach (Atma Instituut). 

Het is voor mij iedere keer weer een mooie uitdaging om samen met iemands hulpvraag aan de slag te gaan. Mijn manier van coachen is voornamelijk oplossingsgericht: ik focus op wat je kan en wat je al goed doet.

Vervolgens kijk ik naar welke aspecten van je leven anders zouden kunnen, waarom je gedragspatronen zijn zoals ze nu zijn en door nieuwe inzichten helpen ontdekken. Als coach streef ik er naar een echt verschil te maken in iemands leven. Door samen te werken aan persoonlijke vitaliteit; wat werkt voor jou en waar krijg jij energie van?

Werken met mensen die durven toe te geven dat iets niet (geheel) lekker loopt in zijn of haar leven, openstaan voor verandering, hiervoor gemotiveerd aan de slag willen gaan om echt de leefstijl aan te pakken, daar word ik enthousiast van!

Kortom ik doe werk waarvan ik blij word!